le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

they say you broke up with jesus, 'cause he's been letting you down...

Publicerad 2014-03-07 22:24:00 i PARTY, livspepp, musique,

Det riktigt vräker ner nederbörd utanför fönstret och jag önskar jag kunde säga det var i form av snö, men det är betydligt blötare än så. Jag har precis fört över bilder från mobilen till datorn och döpt ett album till: "Vinter" 2014. För så mycket till vinter (utan citationstecken) 2014 blev det inte.

Nu väntar jag på den riktiga våren och tänker sjunga in den med en massa fantastisk lokalproducerad musik.
Jag nämnde ju härom dagen att jag varit på något som kallas "Tiny Inn". Detta är ett spelnings-/klubbprojekt som byter plats varje gång det arrangeras och det äger alltid rum hemma oss hos. Denna gång skulle en vän till mig kompa Pierre Dackmo och dessutom spelade the KooKoo's och underbara Slowfox:
 
Känns som att texten är baserad på årets "vinter":
"if the sun came out all day, every day, during winter
well, then poor old, poor old summer would not be worth a damn
"
 
Tanken med Tiny Inn är att det ska vara "an ongoing discovery of great talents" och utöver nämnda band spelade en DJ musik och två konstnärer ställde ut sina verk.
Jag tycker hela konceptet är UNDERBART och detta i kombination med upptäcken av en fantastisk liten ekologisk livsstilsbutik (Meretes) här i stan gjorde att jag förra helgen totalt uppfylldes av känslan av att det kanske inte är så pjåkigt att bo i Umeå ändå (mina utlandsdrömmar till trots).
Här är några bilder från TI:
 
 
 
     
 
 

Mitt i denna ungoing discovery av stora talanger slås jag ännu en gång av hur fantastiskt musikliv Umeå har och har haft genom åren. Sara frågade mig härom veckan vad jag lyssnade på för musik under högstadiet/gymnasiet och jag insåg att absoluta majoriteten är band eller artister från Västerbotten och Umeåregionen särskilt, däribland: the Perishers, the International Noise Conspirasy, Jennie Abrahamson, Sahara Hotnights, Lost Patrol, David Sandström Overdrive, Nocturnal Rites, Hello Saferide, Mates of Mine, Deportees och så det band som skapat låten som gått på repeat i mitt huvud hela dagen, älskade Isolation Years:
 
 
...well, i'm not sure of all the facts, but i know it wasn't him.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela