le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

13:16 monday. day.

Publicerad 2014-08-04 13:35:00 i livsdepp, livspepp,

Jag sitter i pyjamas. Hyn är oljig och full av rester av det smink jag inte orkade tvätta bort igår. Alldeles strax kommer solens strålar börja värma upp luften i lägenheten till en klibbig, syrefattig kvalmig temperatur, men ännu ett tag kan jag ha persiennen uppe och balkongdörren på vid gavel. Jag har inte kommit längre än till soffan, trots att jag klev upp innan nio. Håret är otvättat. Magen är full av lättsaltade chips och den putar ut. T-shirten har åkt upp, så det är en glipa mellan den och pyjamasshorten. Jag mår lite illa. Klockan är nog egentligen half past hungry. Om en och en halv timme börjar jag jobba.
 
Jag har ett obesvarat sms i min inkorg. Ett ignorerat meddelande på facebook. (Paus. Hittar chipsrester i naveln.)
 
Min kropp är utsträckt som ett utropstecken, men i huvudet hakar tankarna ihop sig. Frågetecken.
 
Tiden får räta ut dem. Tiden får svara på meddelandena. Tiden får tvätta mitt hår och mitt ansikte. Tiden får byta mina kläder. Allt har sin tid.
Nu ska jag omfamna sunkigheten och melankolin, för jag vet att det kommer bättre tider.

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela