le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

om vintern så talar man om höst

Publicerad 2012-08-10 02:16:52 i sverige,

och ljuset varar bara några timmar.
lars winnerbäck. en röst som sjunger trygghet i mina öron.


klockan är 01:55 och jag är less på att ha konstig dygnsrytm. jag drömmer om att kliva upp tidigt och nu när min 4:e postsommar är över hade jag hoppats att även nattrytmen skulle stämplat ut.
jag har förvisso inte gjort så mycket åt situationen, förutom ett par välmenade, men mindre lyckade, försök att kliva upp i takt till alarmsignalen i otten (vid halv nio-snåret på morgonen). så funderar jag på hur sådana som min postala kollega, johannes, vänder dygnet med en klackspark; att kliva upp 06:00 sugen på morgonpromenad innan frukosten en timme senare känns för mig lika omöjlig som att en 2 kilos, underfrankerad klump skulle glida obemärkt genom SRM:en (eller för er vars referensramar inte nått postalnivå, som ett tåfismål på hope solo.

om fyra nätter sitter jag på ett tåg genom tyskland med världens bästa nathalie. målet är genève och planen är att förena nyttja med nöje. jag ska hämta upp saker jag lämnat efter mig på den franska sidan gränsen och området ska ses med en semesterfirares ögon. kanske hamnar vi mitt under eiffeltornet också på vägen tillbaka mot norr, vem vet?

norrland får behålla mig för ett tag till och när de midnattsljusa nätter jag njutit av sedan min uppväxt sakta fördöljs av höstiga slöjor av dimma gosar jag in mig i trygghet och tron på att oväntade äventyr väntar.

för hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela