le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

i'll have myself a merry little christmas

Publicerad 2009-12-23 22:42:37 i PARTY,

ibland händer det så mycket att man inte riktigt hinner med själv. just nu är det så.
no time to sit down and think about the days events, bara mata in nya och nya och nya. stressigt kan tyckas. och det är sant, men jag njuter ändå.

idag har jag skypat med min familj som befinner sig på gran canaria (lyxerier), träffat mina fina tjejer - emma och linnéa z, bakat lingon- och pepparkakspaj samt varit desperat utlåst i flera timmar.
jag har också jobbat mitt sista julpass på posten: skönt, men sorgligt för jag trivs (som denna blogg är ett ständigt vittne för) otroligt bra.

nu ska jag försöka gå och lägga mig. senast jag var i säng innan klockan sex på morgonen är ungefär, sådär, två veckor sedan (med något stackars undantag). skruvad dygnsrytm alltså? you said it.

här kommer en av världens finaste julsånger:





and the snow keeps on falling, even though we were bad

Publicerad 2009-12-14 22:20:37 i ,

HÄPNADSVÄCKANDE PUNKTER FRÅN DAGEN:
  1. jag har 30 sidor franskaglosor att kunna till tentan imorgon: i morgon 08.00 bär det av till östra paviljongerna för sista franskatentan. hittills har det, precis som jag tidigare beskrivit, gått riktigt bra med franskan; jag har varit lagom ambitiös, presterat vad jag velat och känt mig motiverad att lära mig.  senaste veckan har inte caset riktigt varit detsamma. jag har haft annat för mig än plugg. jag har sällan varit hemma och sällan haft naturliga tillfällen att plugga. jag har dessutom börjat jobba heltid natt på posten.
    inget av ovanstående har gett bra förutsättningar för plugg. ett försök till plugg är att jag i alla fall spelat in alla mina trettio sidor på ipoden och hjärntvättat mig med motsvarande 72 minuter ljudfiler på repeat. glosorna sitter inte. och till saken hör att jag inte kan skriva ut sidorna från dator + att mitt datorbatteri just nu har ungefär 21 minuter kvar att leva. tjo
  2. jag och emma (+3) har bokat resan till stockholm och LONDON! som en början och en "point of no return" har vi nu bokat tågresa och flyg till the capital of england, utan avbokningsförsäkring. det känns FETT spännande och väldigt kul! vi får med oss nina, malin och caroline (se sista bilden i detta inlägg), parrty! nina träffade dessutom en av matesen i går på barista och vi är välkomna på en potential date! 
  3. jag vaknade 16.56 idag. 16.56!!!!!! SINNNNNNESSJUKT!
    jag har aldrig, aldrig vaknat så sent i hela mitt liv! lite anledning har jag i och med att jag kanske somnade 07.10 efter ett nattpass på posten (plus the fact att sängen är världens skönaste uppfinning!). i alla fall vaknade av att g var uppe och på toa. när g var tillbaka i sängen kom jag på att jag borde slå på mobilen och ställa väckaren så att jag skulle komma i någorlunda tid (jag hade lovat mamma att vara hemma i vännäs kring 15.00). kollade i alla fall mobilen och efter några sekunders total förvirring kom jag till slut till insikt:  FEEEEM! G! KLOCKAN ÄR FEEM!
tretton minuter kvar av datorbatteriet nu. SO LONG!

saturday-morning-icy-river-swim

Publicerad 2009-12-05 15:50:33 i ,

imorse skrev jag den mest omfattande tentan för terminen. (vi håller tummarna för att skriven också = avklarad, och att en omtenta inte väntar) det här är, vad jag kan minnas, första tentan på otroligt länge som jag verkligen varit rädd att inte klara av. det har varit så otroligt mycket att plugga in, men gjort är gjort och nu kan jag inte annat än vänta på en rättning. det känns avslappnat och muy, muy bien.

jag firade med ett isbad i älven utanför stugan:





ikväll är det postfest!

soho

Publicerad 2009-12-01 22:32:51 i ,

igår var jag farligt nära att göra om det numera klassiska våffeljärn+laptop-misstaget som killen i tv-reklamen! (jag återkommer med länk till videon)



och idag har jag och sorina planerat USA, plus att jag äntligen fått tillbaka min älskade bärbara hårddisk (tack viktor!)

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela