le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

när sommarens ljus och inspiration tar överhanden och sänder förnuftet på villovägar

Publicerad 2014-07-15 23:10:00 i livspepp,

nej vänner,
livet är allt bra fascinerande trots att grå skyar ibland får det att verka vara motsatsen till magiskt.
 
idag har jag delat min bokcafédröm med en vän och med hjälp av honom också förstått skillnaden mellan något som är trevligt och något som är trevligt. (ledsen för det interna, kanske kommer en förklaring i framtiden. om gud vill.) jag har gått barfota genom regnet, varit på förmiddagsdejt och kraschat i soffan med en stackars mage som kanske inte är så nöjd över att jag inte gått och lagt mig än... jag har också läst igenom gamla texter och blogginlägg och blir mer och mer skrivsugen ju mer jag läser.

men - nu säger halsbrännan "HURRU, gå å lägg dä!" så jag kanske ska lyssna.
ska ju upp i ottan imorgon... och jag har inte diskat bort middagsmaten eller packat väskorna för att dra. wish me good luck och good night.
 
 
signing out

PS. vill förresten dela med mig av en magisk låt mot en bakgrund av grå skyar:

 
 

saker som förgyller redan gyllene dagar #1

Publicerad 2014-07-05 00:03:25 i livspepp,

Möten med människor som vågar visa uppskattning och ge komplimanger trots att det inte är helt enligt de sociala normerna. Sådant är modigt. Det gillar jag! 'Nuff said for now. 
 
 
 
 
 

life is a rollercoaster - just gotta ride it!

Publicerad 2014-07-03 22:56:00 i PARTY, livspepp, vettigt,

Kära tappra vänner som klickar in på denna webbadress dagligen i hopp om att något nytt och spännande ska ha publicerats - jag är ledsen att jag gör er besvikna gång på gång.

Som plåster på såren önskar jag att jag kunde lova er mängder av soon-to-be-published rörande bra inlägg, men det kan jag tyvärr inte. Jag kan dock tacka för att ni på detta enkla sätt visar mig uppskattning.
Min blogg är lite som en berg-och-dal-bana (och det är inte för inte som det är min favorit av alla karuselltyper som finns); ibland peakar skrivandet och blogglustan, ibland falnar intresset totalt och då försöker jag acceptera att det får göra det. Precis som livet. Ibland upp. Ibland ner. Ibland upp-och-ner. Ibland l å å å å å n g s s s s a m t. Ibland SNABBT. Ibland *no hands!*. Ibland *greppar-så-hårt-jag-kan-om-säkerhetsställningen-som-för-att-försöka-hålla-kärran-på-banan-fastän-jag-inte-kan-påverka-den-alls*. Ibland ett tjut av skräck. Ibland av förtjusning. Oftast skräckblandad förtjusning. Precis som livet. Total fasansfullt frigörande frihet. 

Den här berg-och-dalbanan åkte jag i maj 2010. Kanske den bästa jag någonsin åkt. Nästan lika bra som livet självt ;) Klicka på 2 min in i videon för att komma till själva åkandet, men - innan du trycker på "Play" - slå på HD-kvalitet och helskärmsläge OCH (viktigast!) när du sett klart videon - slå igen din laptop eller skärmsläck telefonen och njut av att åka med den fetaste rollercoastern av dem alla; LIVET! 




 
 

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela