le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

and this year ends with a RRRRAWR

Publicerad 2010-12-31 00:41:01 i vettigt,

i hope the coming one doesn't start with why.

23 timmar och 32 minuter kvar till det nya året.
jag önskar att jag hade tid att skriva en årskrönika. att sammanfatta allt som hänt. att se alla händelser på rad och tänka "aa, det här är jag nog rätt nöjd med ändå. nu lägger jag detta till handlingarna och kliver pigg och fräsch in i något nytt."

det intressanta i det här är att varje dag är ny. minst lika ny som varje nyårsdag är och ändå är det just då, just den 1 januari varje år som något "nytt och fräscht" ska påbörjas. löften om hur livet ska komma att se ut i framtiden, eller från och med nu och stora förväntningar på den skillnad som den där sista siffran i årtalet ska innebära för vardagen.
jag säger inte att det är fel, jag förstår att det behövs ett avslut och en början, men just för min del kanske från och med nu skulle ha passat bättre om det legat lite tidigare (eller lite senare skulle i och för sig också passa bra).
eller så kanske från och med nu skulle kunna få ligga lite grann på varje dag?

det nya året är inte magiskt. klockan 00.01 den 1:a januari 2011 kommer inte vara något mycket häftigare än ett långt binärt tal (110101 00.01), men det kommer fler sådana. fler binära tal. fler dagar. men,
varje dag är ny. varje dag är magisk. varje dag är en helt ny soluppgång med nya möjligheter, nya solstrålar, nya möten, nya chanser.

inför 2011 vill jag uppmuntra mig själv att ta dem. ta chanserna. ta vara på mötena. ta in de nya solstrålarna och låta dem värma mig. jag vill uppmuntra mig själv att vara närvarande. här och nu.

att andas. ny luft. nya andetag. ny energi. en ny dag


det här blev ingen årskrönika, den får komma en annan dag, men jag tror att jag på heder och samvete kan lova att jag är nöjd och glad för 2010 har varit ett riktigt kanon år. så det så.
GOTT NYTT ÅR MAJA (med fler)

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela