le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

bukowski bomb shell, that's arty!

Publicerad 2010-02-23 15:42:48 i ,

idag har jag haft resfeber. HAR jag resfeber. den 3:e mars sitter jag och mina fyra kära brudar på nattåget till estocolmo och den fjärde äntrar vi londres (ja!)
till tonerna av en fake blood remix av the kills "cheap and cheerful" förundras jag av estetik och konst liksom denna målning (märk målning):

konstnären i fråga är min mosters man, stig-ove lindberg, och han har just nu utställning på paletten på haga i umeå.

jag förstår inte. jag förstår verkligen inte hur detta fungerar! hur han med färg och pensel lyckas lura åskådarens öga så pass att motivet ser tredimensionellt ut. det är helt otroligt; hur glaset får ett djup; hur äpplets färg ser ut precis så där brun-gul som den gör när äpplet legat ensamt några sekunder för länge, på väg mot transformationen till ett skrutt; hur man liksom förvånas över att man inte kan spegla sig i måttets metall, trots att den är så blank och slät.
jag kan inte sluta fascineras av vad man kan åstadkomma med en skopa talang och några års träning. HELT AMAZING. här är hans hemsida, om ni vill förundras mer!

trevor* on the dancefloor

Publicerad 2010-02-10 14:35:56 i PARTY,

jag hade födelsedagsfest winter style i midstugan i lördags och det var helt otroligt! det var underbart kul att verkligen fira min födelsedag (dvs. mer än det traditionella sista-minuten-med-närmaste-kompisarna-fikat, som jag de senaste åren varit proffs på). att få styra och bjuda in mina finaste var JÄTTEkul (om än lite rörigt vid vissa skeden, som när g - av förståeliga skäl - kallade mig "bridezilla").
vi spelade twister, grillade marshmallows, åt tårta, lekte "kroppskontakt", åt pizza, konverserade och åkte sopsäck i backen under stjärnorna.
jag fick med mig malin l, ida och morgan upp på taket - r-r-r-roligt! - och säsongens första snöängel kom till liv.
jag fick vara centrum för kvällen, utstyrd i skidhjältekläder, och jag tror att mina 27 gäster hade det riktigt fint.
min kväll var i alla fall helt otrolig och omkring 02.25 slocknade jag och ida framför elden i kaminen.
morgan stod för kvällens överraskning med eldshow och en top-noche spellista som fick bli soundtrack till dagen-efter-städningen. städningen var do och ostressad och kj och ida valsade omkring med varsin sop. vi firade med välförtjänta tårtrester och te och varmchoklad på liggunderlag i en solig vinter värld.

här kommer lite pic's:






här är alla mina partty-partners! ♥

albertane

Publicerad 2010-02-03 02:16:25 i vettigt,

idag har jag hittat tillbaka till mitt apbergetkonto som jag aldrig raderade. det är jag glad att jag inte gjorde, för trots att genomläsningen av mina gamla, känslosamma "diarium" fick mig att åter minnas att högstadieåren inte var de bästa åren i mitt liv, så fann jag enormt många minnesvärda och roliga inlägg!
jag fascineras gång på gång över hur komplext och otroligt livet är! att varje dag, varje val, varje andetag kan förändra hur framtiden faller och i varje handling vi utför utvecklas vi som människor.

idag har jag insett att jag älskar layouten på twitter.com och jag har därför entrat twitter-scenen:
https://twitter.com/majabn

nu: säng
peace

take it to the next level? well, what level is that then? facebook official?

Publicerad 2010-02-01 16:55:05 i PARTY,

födelsedagen var en av de finaste jag någonsin haft. ungefär allt var bra.
  • mys-uppe-kväll till tolvslag, trots max och filips gulliga protester
  • fika på sängen och alldeles lagom presenter
  • mjölk och k-special framför "cloudy with a chance of meatballs" med bröderna
  • långdusch och bastu
  • konsum, cheesecakebak och snöflingepyssel med majalie och linde
  • diskning på gott humör och eget initiativ
  • bil till stan med g
  • middag på costas (grekmat! i love it!) med familjen och g: gott, glatt, gosigt!
  • promenad i genomvintrigt snöfall i stad i ljus
  • tv-spels-soff-häng med g, filip och dennis
  • säng!
för att inte tala om besöket till backen där malin, lisa och kristian fick gratta mig! m-m-m!

när g skulle köra hem på kvällen gjorde jag en tjocksockelöp i snön för att säga ett andra, hjärtligt och nädvändigt hejdå.
med snö i håret och blöta fötter teamworkade vi oss tillbaka till hallen och någonstans i virrvarret snurrade kärlek omkring.
idag är det facebook official

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela