le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

170329

Publicerad 2017-03-30 14:02:07 i

Idag har jag sett så mycket. Jag, Tony (handledare) och George (en elektriker) har kört bil till Dano i bergen. Vi har åkt igenom Cité Soleil, djupaste slummen; Léogâne, epicentrum för jordbävningen 2010; downtown Port-au-Prince och platsen där det raserade presidentpalatset en gång stod. Sett otaliga marknader med människor som gör vad de kan för att få mat på bordet , kvinnor med rissäckar på huvudet, grisar som rotar i soporna  på gatorna, på marknaden, barn som leker i avloppsvatten, andra barn som pumpat  vatten ur skolann. Har sett skolan i Dano och utsikten över havet, från fotbollsstadion under konstruktion. Tobaksplantage. Nedlagda sockerfabriker. Getter, massor av getter. Och så har vi pratat om allt ifrån kändispresidenter till friterade bananer till långa sovmornar till FNs närvaro och kommande withdrawal. 

Allt detta och så mycket så vackert. 
Hur tar jag in intrycken? Hur hittar jag mig själv i detta? Jag vet inte. Men jag börjar under mangoträdet. 

Bild på Tony som utforskar om vägen kräver fyrhjulsdrift.


170328

Publicerad 2017-03-28 13:13:43 i

Skrev följande för fem timmar sedan, när jag var utan wi-fi: 


"Ja, nu vet jag inte längre om det är den 27:e eller om det blivit den 28:e. Armbandsuret visar 07:16 den 28/3, men på Salt Lake City AirPort är klockan 23:16 den 27:e. Vad tiden är för mig har jag tappat räkningen om. Borstade jag precis tänderna för att det är läggdags? eller motsatsen?" 

Och ja, du läste rätt: Salt Lake City. Utah. Detour. 
Det här gick inte riktigt enligt plan. Istället för direktflyg Amsterdam-Atlanta och hotellnatt på det, har jag varit över till andra sidan USA för att sedan flyga österut igen och klockan är nu 07:09 lokal tid. Jag har rest i 41 timmar nonstop och är trött. 
Har satt mig i ett skönsvalt hörn av flygplatsen och räknar ner till avgång för Port-au-Prince-flyget. Närmre nu är någonsin! 

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela