le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

"jag ska bara..."

Publicerad 2015-02-10 10:43:00 i världsligt,

Sväljer sista skeden yoghurt och flingor. Dags att diska bort och sedan planera, och ta itu med, veckans skolarbete, men... först kollar jag Facebook.
Skjuter upp måstena.
Kollar min news feed. Klickar upp en tabb med någon rolig lista.
Procrastinating.
Klickar upp en till tabb. Denna gång med en intressant artikel om utbrändhet som någon delat.
Prokrastinerar.
Loggar ut från Facebook nu när jag har andra tabbar att klicka in på.
Skjuter upp måstena.
Läser tabbarna, fascineras måttligt och kommer på att jag inte borstat tänderna än.
Procrastinating.
Loggar in på Facebook fast jag nyss var inne.
Prokrastinerar.
Läster samma news feed som jag nyss läst. Kanske hittar jag något nytt.
Skjuter upp måstena.
Klickar på en gammal väns nya profilbild. Går igen alla 59 profilbilder personen haft sedan hen startade kontot 2010.
Procrastinating.
Loggar ut. Säger till mig själv att tallriken blir svårare att diska ju mer yoghurten torkar fast. Tittar på "frequently visited pages" i rutmönster.
Prokrastinerar.
Kommer på att jag missat att skriva till den jag skulle på Facebook. Vågar inte loggar i rädsla för att gå vilse i min news feed igen.
Skjuter upp måstena.
För muspekaren öven symbolen för en av de bloggar jag inte kollat på länge. Klickar inte. Börjar kanske komma till sans... Plötsligt har jag skrivit "Publishme.se" i adressfältet.
Procrastinating.
Loggar in på bloggen som jag inte varit inne på sedan... jag vet inte. Tänker att jag kan passa på att skriva något vettigt.
Prokrastinerar.
Känner att jag inte har något vettigt att skriva. Börjar trevande ändå. Skriver om nuet. Om allt jag borde göra, men inte gör.
Skjuter upp måstena.
Skriver tills jag kommit ikapp mig själv. Tills jag mår illa av den oborstade smaken i munnen. Tills kissnödigheten tar ut sin rätt.
Procrastinating.
Sitter kvar och ordbajsar tills jag undvikit att ta tjuren vid hornen så länge att det faktiskt börjar kännas lite lockande att testa slänga sig upp i sadeln. Se faran i vitögat. Vara min egen riddare i skinande rustning! Men... först måste jag diska. 
Prokrastination.

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela