le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

110906. 23:53

Publicerad 2011-09-06 23:59:32 i frankrike,

jag lever. lever över. lever över förväntan bra. faktiskt

hängde med mamie (den kroniskt less:a, men ack så uppskattade kvinnan som blivit lite grann av min, mycket omaka, radarpartner) hela förmiddagen idag och tillsammans hann jobba oss genom tre olika städer (större samhällen, mindre städer?), så där lagom nyvakna och uppvärmda av morgonsolen genom bilrutorna.
sedan har jag hämtat tre finklädda och leksugna pojkar från första resp. andra dagen i skolan och strukit skjortor - och i tell you (eller je t'assure som mamie skulle sagt) - jag kommer bli kung på att stryka skjortor.

m

110904. 20:52 - but it's getting there

Publicerad 2011-09-04 21:25:19 i frankrike,

det är så otroligt frustrerande att inte ha kontroll och att inte kunna göra något för att lyckas ta kontrollen. att ha ansvar som man inte vet om man lyckas axla, inte på grund utav bristande intresse eller engagemang utan på grund av att omgivningen inte bidrar med det som krävs för att skapa en schysst grund att stå på.
jag är så less på att vara stressad och en stor del av min aupair-dröm är att kunna fokusera på en sak - ett jobb - och sedan på mig själv; att ha ett projekt och maximalt två sidoprojekt (barnen, resp. träning och bokläsning). detta istället för att ha tre projekt:
1. ungdomsledarjobb
2. förskolejobb
3. postjobb
och (minst) fyra sidoprojekt:
1. a) ledamot i kommunfullmäkige, b) partipolitiskt engagerad
2. a) bodypump-instruktör b) aktiv i korpen
3. engagerad i arrangerandet av någonting större
4. engagerad i nystartat replokalsprojekt
vilket jag råkat ha haft under vårterminen. det tär på en att göra för mycket, framför allt när man ska kombinera detta med att också fokusera på sig själv och sina vänner.

aupair-drömmen hägrar alltså, men efter en och en halv vecka i frankrike har jag inte hunnit nå dit än. jag längtar dock. kan knappt bärga mig. vill komma in i en vardag. vill ha koll på vad jag sysslar med. vill veta vad som gäller; när jag ska jobba, hur jag ska jobba, hur jag får betalt, hur jag ska använda telefonen jag fått låna, om jag borde ha en privat telefon, hur jag bör betala när jag ska tanka, vad som händer om jag blir sjuk, när jag får ta semester, när jag får skriva kontrakt, om jag borde köpa half-fare card till tågen osv. osv. osv. you get my point
jag är alltså inte där än och ikväll, när jag planerat att träffa maria och andréa för svensk filmkväll och avslappnat häng så blev jag hemma istället:
påbörjade ett samtal med mamman för att reda ut ovanstående och tyckte att det gick ganska bra - tills hon kom på att hon ju har tre barn och en kroniskt less (det där var elakt) mamie och en matglad man att laga middag till. och ballonger att plocka ner. och skolryggsäckar att förbereda. och barn att duscha. och att lägga i sängen. och plötsligt hann vi inte längre
och plötsligt var klockan för mycket för att åka till maria.

jag tror och hoppas att det blir bättre. att den där vardagen kommer och att den där drömmen absolut kan bli verklighet, men - som min frustration och det här inlägget förtäljer - jag har inte hunnit nå dit än.

take my life,
do with it whatever you likee
take my life,
do with it whatever you think is right
m

110901. 23:32 - good times, late night

Publicerad 2011-09-01 23:35:45 i frankrike,

 

 

fin kväll ikväll. fin dag också. trots att det tog 1,5 h att klippa naglarna på de små liven.

födelsedagstvillingarna blev överraskade med finmiddag ute och la fille au-pair fick följa med.

bilder kommer senare. nu: sova. (alldeles för sent för mitt eget bästa egentligen)

 

----

och PS. nej, jag gråter inte på bilden. jag tvättar bort mitt smink.

 

och PPS. nu jag har varit här över en vecka!

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela