le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

jazzar genom sommarens sorti

Publicerad 2014-09-01 22:52:42 i livspepp, musique,

 
Jag är liksom både glad och ledsen att säga det, men: hösten är här.
Sommaren gick fort och var fin, så det är sorgligt att lämna den, men mest känns det bra. Jag gillar den friska luften. Jag gillar den mysgrå himlen. Jag gillar att vardagen rullar igång. Jag gillar förväntan över färgerna som snart fyller naturen. Jag gillar att mörkret uppmuntrar mig att tända ljus igen. Jag gillar att skolan börjar och jag känner mig som ett barn igen - förväntansfull och fri.

Jag hoppas att dessa känslor stannar länge och att hösten blir omvälvande på ett positivt sätt.

Bilden är från den sista helgen i augusti. Fortfarande barfotaväder, om man verkligen ville, trots att den kalla daggen stack en aning i tårna. Kusiner, äppeljonglering, farbröder, eftermiddagssol genom de ännu lövbeklädda björkarna. Skördetid; paprika, zucchini, tomater, gurka, chilipeppar, äpplen. Äpplen i mängder. Som jag tål dessutom! Frisk och fri luft. Sådana dagar vill jag dela med min framtida familj (om man nu vågar drömma om sådant).

Imorgon börjar skolan och jag laddar med svensk jazz/soul på vinyl (KOLLA IN) och njuter av vardagsprat med min fina roomie som kommit hem till mig igen efter tre månader i Portugal.

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela