le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

do unto others (like you'd have them do unto you)

Publicerad 2014-03-09 16:57:00 i musique, vettigt,

Det har snurrat vinyler på min LP-spelare idag. Jag har druckit te och sorterat mina LP- och CD-skivor i bokstavsordning.
En av mina morbröder och jag har sedan snart 10 år tillbaka haft en särskild relation med tack vare vårt delade intresse för musik. Min mamma har sex syskon och denna morbror hade länge varit lite grann av "en i mängden", tills jag en dag hittade ett foto av hans säng - TÄCKT i Bob Dylan-grejer! Allt ifrån skivor av alla sorter till biografier, sångböcker och liveinspelade filmer! Plötsligt förstod jag att den gitarr och de notställ som alltid varit i vägen när jag och mina kusiner velat leka kurragömma gömma i hans hus kanske var mer än bara i vägen. Jag förstod också att den där konstiga metallställningen i hans bokhylla som påminde mig om mardrömstandställningen kanske hade något att göra med munspelet som låg bredvid...
 
Efter denna upptäkt har jag ofta gett honom musikrelaterade julklappar och presenter och han har lånat ut skivor till mig och för två veckor sedan ringde han och sa:
"Alltså, jo, ja ha ju beställt 'n samlingbox ve Dylangrejer å, ja, he varl ju som dumt å ha dubbletter utå en massa skiver, så ja had tänkt... jao, sku du eller dina brorser villa ha nått utav 'e?"
Eh, JA.
Var det ens en fråga?

Den där biten om mina bröder ignorerade jag totalt (Förlåt! Ni kan få komma hit och lyssna... ) och paxade allt själv och tack vare en fantastisk lokförare som ville göra ett extra stopp lyckades vi leverera allt gratis över en 11 mils sträcka efter bara någon dag.
I leveransen ingick en bonus - och vilken bonus sedan! Min underbara morbror skänkte mig inte bara 40 CD-skivor och 28 LP-skivor, utan också hans gamla skivspelare med förstärkare och högtalare och ALLT. WAAAH! Igår var jag och Emma på PMU och köpte en möbel att ställa allt i och nu passar det så fint in i inredningen att det ser ut som att det alltid funnits där, men den här gåvan kommer jag sent glömma.
 
Och på tal om givmildhet
Under den facebookfasta jag har just nu är mitt mål att läsa lite om Jesus liv varje dag, fram till påsk. Idag läste jag ur Matteus glädjebudskap och så hände något coolt precis när jag läste följande kapitel:
 
EXAKT samtidigt som jag läste vers 12 byttes det nämligen spår på LP-skivan som snurrade och följande låt gick igång:
Don’t wanna judge nobody, don’t wanna be judged

Don’t wanna touch nobody, don’t wanna be touched
Don’t wanna hurt nobody, don’t wanna be hurt
Don’t wanna treat nobody like they was dirt

But if you do right to me, baby
I’ll do right to you, too
Ya got to do unto others
Like you’d have them, like you’d have them, do unto you

Vad är oddsen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela