le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

en lektion (i vänskap)

Publicerad 2014-02-02 18:09:01 i

Hela dagen har jag spenderat i samtal med goda vänner, samtal som är livsviktiga för oss alla för de tillåter oss att rensa ut slagget ur våra hjärnor och hjärtan och påminner oss om vad som är viktigt att ha där; vad som ger oss energi; vad som får oss att se fram emot resten av dagen och morgondagen. De här samtalen ger mig energi och mersmak och blir, för mig, tydliga exempel på vad som är viktigt i livet.
I skuggan till det ligger analysen av en C-uppsats och lurar. I jämförelse med dagens viktiga samtal känns frågor som ”Vad använder författaren för empiriskt material i uppsatsen, dvs. vad är det för material som analyseras?” eller ”Drar författaren rimliga slutsatser? Vad lär vi oss av uppsatsen?” väldigt oviktiga och jag blir istället sugen på att ringa vidare till fler fina människor och helt enkelt dela livet istället för att dela in en C-uppsats' innehåll i bra metoder resp. dåliga metoder och rimliga slutsatser resp. orimliga slutsatser.
49 sidor med rubriken ”Från rebellgrupp till politiskt parti” skulle normalt sett fånga mitt intresse i ett nafs (varför jag och min grupp valde just denna uppsats…), men inte alls i nuläget. Det hade varit lätt att välja bort analysen för en kväll i glada vänners lag, men det här är en gruppuppgift och eftersom vi ska ses imorgon och sammanställa allt tänker jag att jag kanske måste take one for the team, för then again - det handlar ju vänskap också om: att kunna prioritera gruppens vilja högre än sin egen ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela