le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

jag har ett monster i magen

Publicerad 2014-04-24 10:11:17 i livsdepp,

Livet är SÅ BRA på SÅ MÅNGA sätt,
men jag har ett monster i magen.
Det är ett monster som stör min sömn, som stör min vakna tid och som skulle störa allt däremellan om det funnits något däremellan. Det är ett monster som gör att jag mår illa större delen av min vakna tid, ibland mer, ibland mindre, men sällan inte alls. Monstret i magen får ibland för sig att riva mig i tarmarna eller blåsa upp sig till en ballong, så att allt liksom måste töjas ut. Som tur är tycker monstret om mat (dock inte kaffe eller för mycket socker), så maten får jag stoppar i mig får jag behålla, och jag har lärt mig äta för att jag behöver det, snarare än att aptiten säger åt mig att mat är gott.
 
Jag är ganska bra kompis med monstret i magen. Jag har liksom tvingats bli det. (Försöker dock bli av med det... men säg inget till monstret om det, då kanske hen blir sur!) Jag brukar tänka att om jag ibland låter det bestämma vad vi ska göra, så kanske jag också får bestämma ibland. Sådana gånger biter jag i det sura äpplet och sjukanmäler mig från mina planer. Andra gånger biter jag ihop, bestämmer mig för att inte lyssna, sväljer ett piller eller två och följer mina planer. Monstret ska inte få stoppa mig!
Idag säger planerna att jag har ett PM att skriva och ett seminarie att gå gå. Monstret säger något annat och jag har inte bestämt än om jag ska följa planen eller monstret.
Hur det än är så är jag less.
 
 
Less.
 
Och det värsta är när jag inser att jag kanske måste lyssna på monstret ännu oftare för att bli av med det... "Hej monster. Vill du bli min bästa vän?" Uh.
 
 

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela