le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

you can walk straight through hell with a smile

Publicerad 2013-09-29 16:21:00 i vettigt,

Jag drömde massor inatt. Alldeles för mycket för att vakna utvilad imorse.
Istället vaknade jag på helt fel sida med en riktig skitkänsla i kroppen.
Jag hade drömt mardrömmar.
You read it - mardrömmar, i plural. Alla om olika saker, men det gemensamma för dem var framtiden. En riktig skitframtid.
 
Jag försökte klä på mig ett leende för jag har lärt mig att det faktiskt funkar att fejka're tills du mejka're. Svenska Dagbladet skriver så här om det fenomenet:

"... faktum är att man inom så kallad skratterapi eller skrattyoga redan utnyttjar kopplingen mellan ansiktsuttryck och känslor. Genom att ”skratta utan anledning” försöker utövarna simulera skratt och därigenom framkalla samma goda hälsoeffekter som dokumenterats vid äkta skratt. ”Fake it till you make it”, alltså. Även negativa känslor tycks kunna motas bort genom att manipulera de rätta ansiktsmusklerna."
 
Ett mycket bra tips, jag lovar, men denna morgon funkade det bara inte. Jag var för djupt nersjuken i oro inför vad min framtid har att ge och jag funderade på hur i hela friden jag skulle kunna få mig själv på andra tankar...
... facebook. (så klart)
Höll dock på att gräva ner mig ännu djupare, innan jag såg en status som sa: "snart dags för kyrkan, tanka lite med visdom kärlek och lite jesus." SNILLEBLIXT! Och jag googlade vad kyrkan som ligger närmast min lägenhet hade att erbjuda och möttes av detta:
 
"Drömmar -  en temagudstjänst om framtidstro." Gud han kan han! Jag menar VAD ÄR ODDSEN för detta?!
Jag gick dit och jag gick hem med ett betydligt lättare hjärta.

Bandet i kyrkan spelade Hall of Fame av The Script och Will.I.Am för pepp till besökarna och jag insåg att med målet i sikte kan jag gå rakt igenom helvetet med ett leende på läpparna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela