le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

on the tightrope everything's bare, all that there is is from here to there

Publicerad 2013-10-25 01:30:00 i vettigt,

Jag går på lina. Balanserar mig fram, trots att det svajar rejält.
Jag går på lina genom en öken och gör allt för att sätta fötterna rätt. Tårna först. Känner in balansen för hela foten och sedan överför jag sakta min tyngd. Framåt.
Jag vill framåt. Önskar ibland att jag kunde jogga fram över linan, du vet, sådär så som på fritids: så att jag i ett par skutt kunde komma över till andra sidan, hoppa av och andas ut. Jag vill framåt, men än är slutet utom räckhåll och skuttar jag riskerar jag att falla. Hårt. Djupt.

Jag har fallit.
Har fallit förr. På den tiden klamrade jag mig fast vid linan med fingertopparna, krampaktigt, men jag var stark i nyporna. Hade gjort det där förr. Nuförtiden är mina nypor inte lika starka, men vid sidan av linan breder inte bara öknen ut sig, utan där finns också vänner som hjälper mig att kravla mig upp igen.

Jag går på lina. Jag är omgiven av öken. Det svajar,
men nuförtiden har jag vänner som hjälper mig upp om jag faller. När jag faller. Och om jag vågar släppa blicken från den meter av lina som löper närmast mina fötter, om jag sneglar uppåt, ser jag en till lina, en lina som löper parallellt med min. En sådan där lina, du vet, som fanns på skolgården. En övre lina som man kunde grabba tag i för att få extra balans.
Jag går på lina genom en öken, men min lina är inte den enda som löper från början till slut.
Därför balanserar jag vidare.
 
 
on the tightrope, the goal is quite clear
don't lose yourself in your fear
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela