le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

en lycklig tentapluggare

Publicerad 2013-11-01 12:27:00 i världsligt,

Livsgnistan har återvänt sedan senaste frustrerade inlägget. Bokstäverna bildar numera ord som går att förstå och allt i huvudet känns lite mindre som en enda geggig sörja och lite mer som ett fint symmetriskt mönster av tankar.

Jag skriver hemtenta på stadsbiblioteket - sjukt värt att välja en studiemiljö som inte inbjuder till en massa andra roliga sysselsättningar och där en paus i plugget inte innebär att logga in på facebook för 13 gången på två timmar för att upptäcka att det enda som hänt sedan sista inloggningen är att någon kul snubbe hittat ännu en kul video som på ett kul sätt illustrerar hur alla tjejer posar framför spegeln för att ta "selfies" och därmed ännu en gång bli irriterad över ytligheten, generaliseringen och könsrollsupprätthållandet, utan där en paus i plugget istället innebär att låna ett nummer av Språktidningen och götta ner sig i ÄNNU MER språknördigheter och bli glad över att inse att det finns fler som jag (!) för att sedan bli motiverad att fortsätta skriva om älsklingsämnet: sociolingvistik! 

(Enda negativa med detta är att tjejen bakom mig andas mig fruktansvärt tungt i nacken, som om hon vore fullständigt utmattad efter en flykt ifrån något fruktansväst för att ta skydd i det säkra, trygga biblioteket - och jag skulle kanske tro att så var fallet, om hon inte andats på samma sätt i en timme och fjorton minuter nu. Det är precis samma andning som när man hos doktorn får ta ett par djupa andetag för att hen ska kolla om lungorna låter okej. Except - det finns ingen doktor, inget stetoskop och det var ett par djupa andetag. Inte 1204. Förkylningsbakterierna flödar. Nässpray anyone?)
(Har kunnat stå ut med det genom att sluta lyssna, men nu började jag lyssna igen.) (Såklart.) (Åh, ironin.) (...) (... back to subject...)
 
Ett annat hett tips för studiemotivation som jag snubblade över härom dagen är det här:
 
 
Har inte testat det själv än, så om du gör det - let me know om det funkar bra!
Idag är mina gummy bears det faktum att jag nu, när jag är klar, ska hem och äta golunch, fara på en löptur och sedan ladda inför kvällens middag och reunion med Dalkarlså Bastusällskap! (Jag ÄLSKAR att basta.)
 
Över och ut,
M.

PS. Här är ett najs språktest man kan göra, som dessutom är en del i en forskningsstudie om språkförståelse i mellaneuropeiska länder! Tar typ 5 min att göra: http://spraktidningen.se/blogg/hjalp-forskare-undersoka-sprakforstaelse :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela