le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

trötta tankar: att greja en grej som inte är någon grej

Publicerad 2013-12-17 23:37:00 i ?, vettigt,

En tanke bara så här när klockan för ett bra tag sedan slagit sängdags och tankarna snurrar runt i cirklar:
Det här med att inte göra en grej av något som inte är en grej, fast det skulle kunna bli en, så därför är det ju tekniskt sett redan lite av en grej fastän det inte ens är början till en... (ja, ni ser hur det snurrar) (och Sara - nej, det här handlar om något annat)
...kan inte det både hjälpa och stjälpa, beroende på vilken typ av grej man gör det till?
Så ofta får man höra att man inte ska göra en höna av en fjäder eller övertänka grejer innan de hunnit bli verklighet, men jag menar att man har alternativ för om utfallet av hönan ska vara bra eller inte:
antingen gör man hönan till en mental grej som blir så stor att den känns oöverkomlig. Eller - så bestämmer man sig för att göra det till en grej, en praktisk utmaning, som man ger sig den på att klara av att hantera. Grejen som man redan på förhand gjort till något det kanske inte skulle komma att bli motiverar en alltså att ta sig i kragen och tjuren vid hornen och tummen ur och så vidare och göra något uppbyggande av hela situationen. Det måste ju vara bra tycker jag, istället för att grejen blir ett hjärnspöke (i hön-skepnad! huvva!) som man ryggar tillbaka ifrån när man tänker på.
Tredje alternativet är ju att inte göra något grej av grejen, men om man redan råkat göra det genom att överhuvudtaget tänka tanken att det skulle vara en grej, så är det väl lika bra att man taggar till och ser till att greja det.
 
Det var allt för mig. Tack.
Och ursäkta röran.

Kommentarer

Postat av: Martina

Publicerad 2013-12-18 20:57:39

Man blir ju inte annat än en aning nyfiken vad det är för grej det är frågan om...

Postat av: Sara

Publicerad 2013-12-26 20:14:14

Hahaha! Du är fantastisk! Lika snurrig som jag (jag fick läsa om meningarna många gånger för att hänga med ibland), men oj ändå. KLOKA, snurriga människa! <3 Och den där spökhönan ska jag använda mig av.

Det var allt för mig. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela