le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

lyckan

Publicerad 2010-06-13 11:59:35 i PARTY,

(what's up with twitter being "over capacity" alllllllll the time? )

jag var i lycksele igår och i förrgår och jag älskar hur lycksele liksom kommit att bli lite av ett andra hem för mig. eller åtminstone en andra hemstad, ett ställe jag känner mig på trygg på, välkommen i och att åka dit har varje gång fört med sig lite home coming-känsla - hemvändare - hälsa på alla nära, kära, goda vänner.
att vandra längs med gatan mot torget och det alltid så beståndiga åhléns. att köpa mat för en dag på konsum innan det bär av upp mot skolan, med lite illamående i kroppen (mest av åksjuketendens efter de 10 milen i buss, men kanske även av en gnutta nervositet - fast på ett bra sätt).
att på skolan möta upp med rock, hälsa och kärlek och det är helt otroligt. lycka
att skåla i vatten på "hotelle" och lägga på en extra grov dialekt omedvetet, men i samklang med omgivningen. att skaka alla nerver ur kroppen och hoppa av glädje och släppa loss i frihet och kärlek till livet.

röda femtiotalsplasttelefoner, jolly rogers vid kommunhuset, hemmagjord jordgubbstårta, statoil i skyhöga pumps med ömma trampdynor - och det är det värt, för med soluppgången i ryggen på väg mot en temporär nattplats (soffa, madrass, skavfötters) på andra sidan älven och goda vänner all around kan ingenting göra ont och jag älskar mitt lycksele.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela