le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

what a wonderful world

Publicerad 2007-06-10 02:26:56 i Allmänt,

för er som orkat plöja igenom mitt förra inlägg, först och främst: grattis! sedan: dagen med en bra början turned out to be great och jag ska, in a while, försöka redogöra för de belägg jag har för den känsla av lycka jag har just för stunden. 

men alltså, först tankar kring inlägget "overslept och sömndrucken",
? det är pinsamt hur fult det blev. 
? jag vill inte kalla det innehålls- och meningslöst, men jag antar att budskapet liksom dränktes av satsfel o.dyl.
? jag ångrar för all del inte att jag skrev det och jag är glad att jag inte raderade det, 
det visar mest bara på att ingen är perfekt. 
jag brukar försöka hålla på det där med att aldrig ångra mina handlingar. allt jag har gjort tror jag blev gjort av en mening, antingen för att lära mig eller någon annan någonting, eller för att denna händelse förde med sig en konsekvens som blivit avgörande för hur mitt liv ser ut nu. allt jag har gjort har känns som rätt val i just det ögonblicket, annars hade jag inte gjort det. blev något fel försöker jag se fördelarna med misstaget och möjligheterna att få ut något av det som hänt, lära av mitt misstag dvs. jag låter därför morgonens inlägg finnas kvar i cyberrymden (spejsatuttryck!) 
(jag börjar bli trött)
och kanske var det jag skrev inte allt för pinsamt dåligt ändå. 


dagen då? 
jo, jäklarns vad fin den blev: vädret var på min sida! m-m-m! vi tar dagens upptåg i tur och ordning, 
lite struktur vill jag allt ha. 

1. finally tog jag mig ut på en löptur! det gick fint trots kladdig hetta. 
jag älskar träning, men det är så bannat jobbigt då man fått en "latperiod" och jag har legat i en sådan sista veckan. hugaligen. men - nu är jag igång igen! 

2. dagens enda negativa del: jag, min mamma och pappa hade ett mysigt lång gräl. det är nämligen så att jag är en kvinna(? - det lät otroligt vuxet) som älskar att vara aktiv. jag är engagerad i mycket och önskar att jag kunde vara engagerad i ännu mer. mamma och pappa ser dock konsekvenserna att mitt engagemang och det är dem som får lida av min stress och mitt humör. jag är dålig på att prioritera bort saker, men jag försöker så gott jag kan och mamma och pappa är ofta till stor hjälp. så var dock inte fallet idag. jag var beredd på att dagen skulle bli stressig, men jag hade bestämt mig för att göra det bästa av den ändå detta blev dock inte lätt då föräldrarna mina nödvändigtvis var tvungna att påpeka vilket dålig planering jag jort av dagen "hur har du tänkt lyckas maja om du inte prioriterar?". jag är envis och mamma är precisly likadan. pappa stackarns velade mellan vems sida han skulle stå på och jag var ledsen och besviken på båda. men vi tog oss ur det och dagen fortsatte finefinefine!

3. jag lyckades med nöd och näppe (eller i alla fall med en lagom dos stress) hämta ut mina frizonbiljetter! (frizon: festival med kristen grund, örebro 8-12 augusti 2007, örebro) tagga 

4. elsa, elisabeth, tog i går examen vid umeå universitet i nåt schysst, krångligt ämne. hon är mamma till min två yngsta kusiner linn och leia, så det bar av på lunch och fika hos den högen + min farbror och en massa andra trevliga människor. gött mos! 

5. kilade snabbt iväg på nästa party, ett av sorglig karaktär: avskedsfest för erik och tove nolåkers. två helt underbara människor som ska lämna vännäs för falun inom en alltför snar framtid. maten var goood och sällskapet fint! de iväg resande fick bra många kramar och bra mycket utsäkt paj i magen (jag fullständigt älskaaaar paj! "pajer i alla former" som någon klyftig människa sa till mig) 

6. MÖTE MED SNYGG PERSON 1: thomas wahlström, ja oja. vi har bott på samma område a long time, men pojken har blivit man och har spelar i en egen snygg-liga. killen satt och glassade utanför en av vännäs milijontals pizzerior. (liiiiten överdrift där - liten. men är det inte sjukt att ett samhäll på 8500 inv har fyra pizzerior inom radien 400 m så säg) 
 
7. MÖTE MED SNYGG PERSON 2: sofia, fia, stenvall hittade jag på bussen in till stan.

8. MÖTE MED SPECIELL PERSON 1: isak eklund, du är banne mig överallt! killen klev på bussen ute i bushen och är är verkligen inte första gången jag stöter på honom på de mest oväntade ställena. isak ser inte bra ut, men han är snygg (någon gång ska jag reda ut skillnaden, jag lovar!). han har liksom något speciellt + bra musiksmak! 

9. MÖTE MED SNYGG PERSON 3 & 4: lisa och pojkvännen max åhlander mötte upp mig och fia på stan. 

10. MÖTE MED SPECIELL PERSON 2: daaaaavid sandström! vilken man! killen som spelade i refused och idag med mitt band david sandström overdrive tagit mitt hjärta med storm! jag fann honom på hemköp bland godishyllorna. tänk om jag varit bundis med honom. det skulle allt varit något

11. MÖTE MED SNYGG PERSON 5: vem skådade mitt norra öga på hemköp också om inte "grunge"? killen har stil! kolla in www.apberget.se/grunge. 

12. pirates of the caribbean! en snuskigt bra trilogi med kiera knightly och johnny depp - kan det bli bättre? tre timmar framför bioduket flöt snabbt förbi utan somnande fötter, ben, ögon, rumpor och allt som det brukar bli blodstopp i när man sitter stilla galet länge. 

13. MÖTE MED SPECIELL PERSON 3 och SNYGG PERSON 6: david sandström igen! denna gång utanför försäkringskassan tillsammans med hans snygga trummis oskar sandlund! ibland tror jag att jag skulle kunna dra på en av deras konserter bara för att titta på dom, dvs. betala en massa pengar oberoende på om de spelade bra musik eller inte. 

14. sköön biltur hem från stan med pappa, fia, max, filip, adam och jag själv - finns det hjärterum finns det stjärterum! 

15. budskapet om att båda mina bröder gått vidare till sista uttagningen till länslaget i fotboll nådde mina öron, togs emot med glädje och gjorde ett snyggt avslut på en wonderful dag. 


here's for summer - david sandström

Kommentarer

Postat av: ems

Publicerad 2007-06-10 20:07:06

Du har inte berättat att du har skaffat en blogg din smygare! Idag har jag gjort en paj btw! M-M-M!!!!

Postat av: Nathalie

Publicerad 2007-07-06 16:53:52

1. Löpturer is the goodie. 2. Tabbe att du upptäckte åldersgränsen för Frizon efter x antal versaler om att jag skulle hänga med. 3. Paj är hur gott som helst. Men - inte visste jag att dem skulle flytta. Vad händer i deras nya liv i Lund då, är det någon som ska börja plugga? Fast, ungdomarna ville väl använda vingarna. Vännäs kanske mer är ett ställe att ibland komma hem till och bara ta det lugnt. Eller? Jag vet inte. 4. Jag har hört mycket om David Sandström och har några av hans låtar på datorn, något säger mig att du är kär i honom. 5. Sköna bilturer är härliga! Bekväma bilar, bra musik och trevligt sällskap. Det är visserligen inte miljövänligt, men sånt går ju att ordna. Annars är det ibland toppen. 6. Fotboll är kung och efter att ha sett Umeå IK - Sunnanå SK på Tjärnvallen i Vilhelmina i förrgår, funderar jag på att ta upp träningen igen och kanske införskaffa ett par fotbollsskor för sommarjobbslönen. När ska jag annars ha råd? 7.(Bonuskommentar) Vi måste ringas. Tjao!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela