le vent nous portera

"jorden är rund för att det inte ska finnas gränser" (loesje)

i'm gonna break that birdie's neck

Publicerad 2007-06-05 00:25:56 i Allmänt,

ett tag under dagen kändes det verkligen som att jag hade kunnat brutalt krossa något på någon, 
men nu är allt fint (förutom det faktum att jag sviker mina egna löften barje kväll. du vet de där om när jag ska gå och lägga mig) 
remixen blev helt okej efter två timmar av otroooooligt hårt jobb ute på bryggan. det är jobbigt att ligga och pressa i 24° värme och fett me svettigt, att solen dessutom lös så starkt att jag var tvungen att sätta på mig mina solbrillor för att överthuvudtaget se var pilen befann sig på min splirrans nya laptop var otrooooooligt ansträngade. eller nåt

brännbollen gav ingen vinst, dock SAMhörighet i SAMlaget (ledsen för mina interngrejer) och en jäkla SOLBRÄNNA.
härmed är mitt officiella smeknamn kräftan, men jag är nöjd. 


jag hatar fördomar:
mitt favoritband (mf) fick sitt genombrott för över tio år sedan. mf prisades och hyllades för musiken och deras image. 
mf var under den tiden fast i ett jäkla gidder av skivbolagssnubbar och snubbor och med tanke på mf's låga ålder var kanske stödet de fick bra, men mf har gått igenom en jäkla massa skit under de här åren och efter flera års struggle med det näst senaste albumet bröt sig mf ur det skivbolag de tillhörde. detta för att få ha sitt eget sound och slippa snubbarna som under alla dessa år bestämt hur "bra" musik ska låta. 2005 släpptes tillslut deras första album från mf's egna skivbolag 3CG records, med indie label. 
mf's musik har genom åran utvecklats till det bättre och deras image är starkare idag än någonsin. de kämpar idag för frihet och mot kommersialism i musikbranschen genom dvd:er och föreläsningar. mf om några vet vad de snackar om. 
problemet är att de flesta endast har koll på det första stycket om mf, och den låga kunskapen om mf ger automatiskt fördomar. jag önskar bara att folk kunde vara lite mer öppna och i varje fall försöka se längre än till den gräns som fördomarna sätter, våga smygtitta över avspärrningen vad som finns där bakom kanske inte är så farligt ändå. vad som finns där bakom kanske förintar alla fördomar, eller bara bekräftar dom och förändrar avspärrningen till en mur. 
för, vad skulle du säga om jag berättade att jag är straight edge, jag lyssnar på the clash, the strokes, ramones, the cure, iggy pop, the vines, razorlight, pink floyd, international noise conspirasy, blindside (ojvadlistanpå"hårda"bandkangöraslång), men att mitt favoritband, mf, är hanson? 

tänk efter och våga smygtitta lite över gränsen för vad fördomarna visar är möjligt. jag har klivit över gränsen helt i alla fall och på den här sidan tänker jag stanna. 

vågar du utmana dina fördomar? checka: http://www.youtube.com/watch?v=AgOJgRj8VsE

vad jag skrev tidigare i inlägget om hur otroooooligt jobbigt jag hade det idag skrev jag ironiskt med syftet att lägga ner tyck-synd-om-dig-självtankarna och i stället i alla kaos vi lever i skänka en tanke åt våra medmänniskor. kolla:
Hanson - Great Divide
http://www.youtube.com/watch?v=dcifAzv8-bU

david sandström - how the storyfeels


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

om sara maja pauline

Mitt domännamn till trots är jag inte alltför lazy. Har snarare en historia av motsatsen, men jobbar numera medvetet för att dra ner på "görandet" och öka "varandet". Jag är 24 år och tackar Gud för varje dag jag får, lättsam som tung. Just nu läser jag Kandidatprogrammet i Språk (inriktning Freds- och Konfliktstudier) vid Umeå Universitet och därför tänkte jag gå emot allt vad svensklärare sagt mig om stil och skrivande och börja varje kommande mening med "Jag". Bara för att jag kan: Jag äter vegetariskt av moraliska och ekologiska skäl. Jag lyssnar på: bra musik (så klart), mest av typen soul/motown, indierock och -pop. Jag är lite rädd för radiohits... Jag brinner för att älska mina medmänniskor, precis som Jesus. Jag tycker om socialism. Jag drömmer om att leva internationellt och utan materiella tvång. Jag vill leva ett aboriginal life i (/utanför) en överteknologisk värld. Helst

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela